Keresés a karriertanácsok között
Álláskeresés kreatív módon - újabb sikeres akciók

Álláskeresés kreatív módon - újabb sikeres akciók

Óriásplakát-sorozat, informatikai bravúr vagy épp fényes karácsonyfaizzókkal a házfalra írt frappáns álláskereső üzenet. Kreatív ötletek, amelyekkel meggyőzhetőek a HR-esek - és olyan külföldi álláskeresők, akiknek kifizetődött az ötletesség. Az álláskeresés kreatív módjaival több cikkben is foglalkoztunk. Többek között itt, itt és itt érhetőek el korábbi anyagaink. Most a közelmúltból merítettünk néhány valós sztorit.

Kövesd híreinket, állásainkat és szólj hozzá facebook-oldalunkon ›

"Utolsó 500 dolláromat költöttem erre az óriásplakátra. Kérem, adjon munkát! www.employadam.com"- verte nagydobra nemrégiben álláskeresési szándékát Adam Pacitti, média szakos diplomával rendelkező fiatalember londoni óriásplakáton a vasútállomás mellett. Habár Adam kampányában eleinte sokan nemigen láttak többet, mint egy érdekes álláspiaci mutatvány vagy egy színes rövidhír, mára mégis beérett erőfeszítéseinek gyümölcse.

Hagyományos úton: 250 elutasítás

"Első fizetésemből áldoztam erre a plakátra. Köszönöm a támogatást!" - hirdeti a plakátkampány második, befejező részében. Merthogy Adam munkát kapott. A fiatalembert ma már a KEO médiacég alkalmazza: internetes vírusreklám-videókat gyárthat. Ráadásul hamarosan önálló show-t kap, amelyben ő segíthet másoknak. Pacitti ugyanis huzamosabb ideje állást kereső embereket mentorál majd és terelget a kreatív, szokásostól eltérő álláspályázás útvesztőiben tanácsaival. A korábban, többek közt a Music Television, a BBC, a CNN, az NBC és a SKY News stábjaiban is gyakornokoskodó fiatalember azt követően döntött a rendhagyónak mondható "önreklámkampány" mellett, hogy hagyományos pályázás útján még a fenti médiabirodalmak referenciái is kevésnek bizonyultak a sikeréhez. Az önéletrajzában felvonultatott "nagy nevekkel" mindössze 250 elutasító e-mail-t tudott begyűjteni. A plakáttal és azon feltüntetett weboldalával azonban 100 állásajánlatot söpörhetett be rövid időn belül…

Álláskeresői üzenet az utcafronton

Zseniálisan ötvözte az álláskeresés és a kreatív ünnepi dekorációk témakörét a Georgiában HR-menedzserként dolgozó Elisabeth Hickok is. A hölgy saját házát és az előtte lévő sövényt "ékszerezte fel" világító karácsonyfaégőkkel, majd szintén az izzókból készítette el a"HR-es állást szeretnék, Liz Hickok, LinkedIn" feliratot. ("My wish - HR Job, Liz Hickok, LinkedIn" feliratot.) A kampány hamar meghozta gyümölcsét: hamarosan számtalan állásajánlatot kapott mind a karrierépítő közösségi portáltól, mind a járókelőktől.

"Ments meg a kivándorlástól!" - hirdette óriásplakáton

Szintén saját kreatív plakátkampányával üzent hadat a munkanélküliségnek egy ír frissdiplomás. Eredetileg tervekkel és új ötletekkel telve érkezett haza idegenforgalmi munkája után Ausztráliából, de az ezt követő 9 hónapnyi munkanélküliség nagyon megviselte. További kihívást jelentett a számára, hogy semmiképp sem idegenben szeretett volna karriert építeni. Először hagyományos módon is próbálkozott az álláskereséssel, de több száz elküldött önéletrajzára alig két-három állásinterjúra hívás jutott. Feilim Mac An Iomaire így végül egy "Ments meg a kivándorlástól!" feliratú, 2000 euróért vásárolt óriásplakáton szólította meg a járókelőket Dublin déli részében. A fiatalember háttal a tömegnek fotózva, fél kézzel már bepakolt gurulós bőröndjét húzva tekint a jövőbe, miközben a horizonton többek közt London, az ausztráliai Sydney Operaház és a New York-i szabadságszobor is látható.

Elárasztották a lehetőségekkel

A 26 éves ír marketingszakember Facebook- profilját és Twitter-elérhetőségét is megadta, hogy elárasszák állásajánlatokkal, de kezdetben a biztatások mellett csak CV - tanácsadók keresték fel, hogy feltupírozzák kissé az önéletrajzát. Aztán felpörögtek az események. "Kicsit alábecsültem az akcióm várható sikerét. Legfeljebb 10 körüli megkeresésre számítottam, de mára elárasztottak az ajánlatokkal"- értékelte kampánya részeredményét még első állásinterjújára készülődve. A fiatalember a kampány eredményeként végül az online szerencsejátékokkal foglalkozó Paddy Power csapatában helyezkedett el.

Hekkerként felfigyelnek az informatikusra

Ötletes és kockázatos vizekre evezett, de végül bejött az elképzelése a ma már a Facebook csapatát erősítő Chris Putnamnak is. A mérnök-informatikus fiatalember és barátai nemes egyszerűséggel meghackelték az akkor még csak 2 éves, mára világszerte piacvezetővé vált közösségi portált georgiai diáktársaival együtt. Putnam elsősorban a Facebook informatikai rendszerének gyenge pontjait térképezte fel szakmai kihívásként. A fiatalember egy olyan vírust állított elő, amely szép csendesen settenkedett profilról profilra, majd egy alkalmas pillanatban változtatott át több ezer oldalt a konkurens My Space designjára. A közösségi média hamarosan fel is kereste, hogy adjon magyarázatot a történtekre. A beszélgetés végül mindét fél számára pozitív fordulatot vett: állásinterjúra hívták és munkát ajánlottak a fiatalembernek.

Aki az eBay-en hirdette magát

Meghökkentő, mégis egyedi módját választotta az álláskeresésnek Josh Butler is. A fiatalember - miután nagyságrendileg 600 önéletrajzát hagyták válasz nélkül vagy utasították el a cégek - úgy döntött, inkább hagyja a kliséket és egészen egyedi módon emeli ki magát az álláskeresők tömegéből. Így aztán "Josh Butler wants a job" címszóval egész egyszerűen meghirdette magát az eBay aukciós portálon, 16 ezer fontért. Az akció mindenesetre legalább a figyelemfelkeltésre jó volt: a fiatalember 3 állásajánlatot is kapott. Hogy aztán bejutott-e valahová is, arról nem szól a fáma.

Takács Gabriella, 2013. március 14.

Legfrissebb állások

Europ Assistance Magyarország Kft.
Posted: 12/06/2016
Budapest, Közép-magyarországi régió
E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.
Posted: 12/06/2016
Szekszárd, Dél-dunántúli régió, 7101
E.ON Hungária Zrt.
Posted: 12/06/2016
Budapest, Közép-magyarországi régió, 1051
Tech People Hungary Kft.
Posted: 12/06/2016
Észak-Dunántúl
Tech People Hungary Kft.
Posted: 12/06/2016
Cegléd, Közép-magyarországi régió

Személyre szabott találati lista?  Frissítse profilját!

 
 
 

Termékek és szolgáltatások

Álláshirdetés feladása
Kezelje hirdetéseit és pályázóit A-tól Z-ig online
Önéletrajz-keresés
Vegye kézbe az irányítást, hogy még ma megtalálja a tökéletes jelölteket
Csomagajánlatok
Vásároljon álláshirdetése mellé önéletrajzi adatbázis hozzáférést
Médiamegoldások
Célzott hirdetésekkel pontosan a megfelelő célcsoportot érheti el
Összes szolgáltatásunk

HR Blog

HR Spirit - A Monster HR blogja
Kedv, bátorság, lélek, energia, spiritusz. Többek között ezt jelenti a „spirit” szó. Ez a szó érzékelteti leginkább, amiről a HR Spirit szól.

Állásinterjú

Állásinterjú: kérdések, felkészülés
Miért akar váltani? Miért ezt az állást pályázza meg? Mit tud a cégünkről? Tudatos készüléssel jelentősen javítható a szereplés interjún.

Fizetés, bértárgyalás

Fizetés, juttatás, fizetésemelés, bértárgyalás
A legtöbb álláskereső a hagyományos állásinterjún szembesül a cég ajánlatával. Hogyan készüljünk? Mit kerüljünk?

Szakemberek keresése

Szakemberek keresése
Az álláshirdetés megírását is tanulni kell, könnyű hibát elkövetni. Egy-egy szó elvételével vagy hozzáadásával más álláskeresői réteg jelentkezik. Tippjeink.

Pályázók toborzása

Pályázók toborzása
A munkaerőkeresés legdrágább és legösszetettebb műfaja az Assessment Center. HR-esek szerint a legmegbízhatóbb is. Aki átmegy a rostán, beválik.

Pályázók szűrése

Pályázók szűrése
HR-szakembereket kértünk arra, osszák meg CV-olvasási kulisszatitkaikat. Ki mivel kezdi és mi számít neki igazán?

Dolgozók megtartása

Dolgozók megtartása
A cégvezetés szándéka egyértelmű: javítani a kommunikációt, növelni az összetartást és a motivációt. Hogyan lehet ezt megtenni teambuilding keretében?

Álláskeresőknek

Önéletrajz feltöltése
Könnyen, gyorsan pályázhat állásokra, és még a munkaadók is Önre találhatnak
Állások e-mailben
Csak futtasson le egy keresést és mentse el - a friss állásokat elküldjük Önnek
Állás mentése
Ha most nincs ideje pályázni - megteheti később is
Álláskeresői profil
Kitöltött profilja alapján személyre szabott állásajánlatokat kaphat
Karriertanácsok
Az információ álláshoz segít ...

Munkaadóknak

Álláshirdetés feladása
Online álláshirdetés-feladás és pályázókezelés
Önéletrajz-keresés
Még ma megtalálhatja leendő kollégája önéletrajzát
Csomagajánlatok
Álláshirdetés-feladás + önéletrajz-keresés
Monster Médiamegoldások
Érje el célcsoportját célzott hirdetésekkel
HRspirit.hu
A Monster HR blogja
Összes szolgáltatásunk

Hasznos linkek

Minden az önéletrajzról
Tippek, trükkök önéletrajz-íráshoz, és letölthető önéletrajz-minták
Minden a kísérőlevélről
Tippek, trükkök kísérőlevél-íráshoz, és letölthető kísérőlevél-minták
Álláskereső alkalmazás okostelefonra
iPhone? iPad? Android? Töltse le a monster alkalmazásait most!
Állás-lista
Böngésszen az állások között város, kategória, végzettség, stb. szerint
Cégbemutatók
Tájékozódáshoz, vagy állásinterjúra felkészüléshez

Közösségi média

monster.hu a facebook-on
Friss karriertanácsok, tippek, trükkök, álláskeresés
monster.hu a twitter-en
Kövesse állásajánlatainkat kategóriánként
monster.hu a youtube-on
Monster videók és hirdetések
Álláskeresés
A Monsterről · A Monster-hálózat · Állások a Monsternél · Workania állások · Budapest állások · AdChoices
Felhasználási feltételek · Adatvédelem · Hozzáférhetőség · Súgó · Biztonság · Kapcsolat · Oldaltérkép · Mobil
©2016 Monster - Minden jog fenntartva - U.S. Patents No. 5,832,497; 7,599,930 B1; 7,827,125 and 7,836,060 MWW - - V: 2016.24.0.164-304